Alle leden worden uitgenodigd aan deze jaarvergadering deel te nemen. Op de agenda staat de voordracht voor onze nieuwe voorzitter. Het formele gedeelte, dat alleen toegankelijk is voor leden, begint om 19.30 uur tot 20.30 uur, daarna volgt een korte pauze van 20 minuten. Vanaf 20.45 uur  zijn ook niet-leden welkom en wordt een kleine bijdrage gevraagd van €3.

 

In het tweede gedeelte van de jaarvergadering wordt de verfilming vertoond van de

Koempelrevue, een theaterproduct van De Häörepaert uit Nieuwstadt.

 

De Koempelrevue is een theatervoorstelling met zang, toneel, sketches, gedichten en livemuziek. Hierin wordt ingegaan op het leven in de jaren vijftig van de vorige eeuw met de nadruk op het mijnwerkersleven in die tijd.

 

In het soms aangrijpende eerste deel met als titel De Aom van de Berg, waarbij de traan soms opdringt, wordt ingegaan op het soms harde bestaan van de mijnwerker. Angst, silicose, onrecht, bedrijfsarts en ziekte.

 

In het tweede deel van de voorstelling, Opa Vertelt, probeert een opa aan zijn kleinkind, aan de hand van vragen en liedjes, uit te leggen hoe het dagelijks leven in de jaren vijftig eruitzag in vergelijking met onze tijd.