Datum: 24-2-2018

Officiële start verbouwing voormalig raadhuis Plats 1 in Echt

Officiële start verbouwing en herinrichting Plats 1

Op zaterdag 24 februari jl. vond in aanwezigheid van vele belangstellenden de officiële start plaats van de interne verbouwing van het voormalige raadhuis aan de Plats tot cultureel centrum. Eerst werden de genodigden ontvangen in de leeswinkel van De Domijnen aan de Bovenstestraat, waar directeur Tom de Rooij nogmaals uitlegde wat het belang is van een leeswinkel. Vandaaruit ging het gezelschap naar de Plats waar het grote bord voor de verbouwing, na een toespraak van wethouder Peter Pustjens, door deze werd onthuld samen met collega-wethouder Peter Ruijten en met gedeputeerde Hubert Mackus.

Door de verhuizing van de bibliotheek naar de Leeswinkel op de Bovenstestraat 11 en de interne verplaatsing van een deel van de expositieruimte van het Museum van de Vrouw naar de eerste verdieping, ontstaat ruimte voor een zaal op de begane grond geschikt voor diverse culturele activiteiten.

In de inmiddels voormalige Gooj Kamer van het Museum van de Vrouw hadden de vrijwilligers van het museum gezorgd voor een warme ontvangst met koffie en vlaai, andere drankjes en lekkere hapjes, zodat het ondanks de bittere kou buiten met de snijdende wind uit het oosten, binnen aangenaam verpozen was en de contacten binnen de cultuurhistorische gemeenschap van Echt-Susteren konden worden verstevigd. De opening van het verbouwde pand is voorzien in juli van dit jaar.