Enkele leden van onze vereniging houden zich vanaf de herfst van 2014 bezig met het Fotoarchief ven Echt-Susteren. Deze fotorubriek wordt doorgaand gevuld met foto’s uit het Historisch Informatie Punt (HIP) van het Museum van de Vrouw, uit de eigen collectie van de heemkundekring en uit particulier bezit. Reacties op de foto’s kunt u sturen naar Ben Heijman. Zijn e-mailadres is benheijman@ziggo.nl Als u zelf nog foto’s op onze website wilt plaatsen kunt u dat ook melden bij Ben Heijman. U hoeft de foto’s niet af te staan en er wordt een afspraak gemaakt om de foto’s te scannen. Ook kunt u uiteraard zelf een scan van de foto’s naar dit e-mailadres sturen, graag in een resolutie van minimaal 300 dpi. 

Tijd voor een nieuwe serie foto`s. 

Weer tijd voor een serie nieuwe foto`s.  Deze keer een reeks foto`s die betrekking hebben op het volksdansen. In Echt werd in de  60-er jaren  de volksdansgroep Sefar opgericht en later de groep Pirinsko. De foto`s vindt u in de rubriek ‘Nieuw binnengekomen Archief’.

U kunt  ook nog altijd foto`s van en over Echt e.o. aanleveren via mail of indien  dat uw voorkeur heeft kunt u de foto`s na een afspraak met Ben Heijman laten inscannen en meteen weer meenemen. U kunt zich hiervoor in verbinding stellen met Ben Heijman tel:  06 53723767 of via mail: benheijman@ziggo.nl

Tevens doen we een oproep aan de mensen die verhalen kennen of foto`s hebben van de Doort. U kunt zich hiervoor in verbinding stellen met Ben Heijman tel:  06 53723767 of via mail: benheijman@ziggo.nl. U kunt fotos blijven sturen van en over Echt e.o. via mail of indien  dat uw voorkeur heeft kunt u de foto`s na een afspraak met Ben Heijman laten inscannen en meteen weer meenemen.

NIEUW BINNENGEKOMEN

BEROEPEN EN BEDRIJVEN

BESTUUR EN GEZAG

CARNAVAL

DAGELIJKSE LEVEN

GEBEURTENISSEN & VOLKSFEESTEN

GEMEENTE

GEBOUWEN

HULPDIENSTEN

INDUSTRIE

NATUUR

ONDERWIJS EN EDUCATIE

OORLOG

RELIGIE

VERENIGINGEN

VERKEER EN VERVOER

VERENIGINGEN - MUZIEK

VERENIGINGEN - SPORT

STRATEN